Despre fARAD

 

Un festival de film documentar original în peisajul național și regional, a cărui identitate se inspiră din poziția de frontieră a Aradului, fARAD explorează diverse forme cinematografice de reprezentare a realității și modalități de a transcende limitele și granițele formale sau naționale.

Organizat de o echipă cu experiență care include programatori și producători ai festivalului de film românesc din New York, Making Waves, și ai Festivalului Internațional de Film Transilvania, fARAD propune publicului filme documentare, hibride și experimentale recente, recunoscute în marile festivaluri internaționale.

Cea de-a patra ediție a Festivalului de Film Documentar fARAD va avea loc în perioada 4-8 octombrie 2017 la Cinema Arta, Arad.

Proiecțiilor de filme, care începând din 2016 au inclus și o proiecție specială pentru copii și una pentru nevăzători, li s-au adaugat întâlniri și dialoguri cu realizatorii filmelor prezentate, evenimente speciale, întâlniri ale comunității profesionale și ateliere și paneluri destinate publicului larg.

Ediția 2016 a lansat un laborator creativ unic destinat profesioniștilor filmului documentar, prin care noua generație de documentariști are acces la un set de experiențe intensive cu profesioniști de cel mai înalt nivel din comunitatea internațională a documentariștilor.

Consultați mai jos broșura celei de-a treia ediții:

 


fARAD a fost fondat în 2014 de Romanian Film Initiative/Asociația Film ETC. (Corina Șuteu, Mihai Chirilov și Oana Radu), sub direcția artistică a Monei Nicoară, și este produs în parteneriat cu 111 Film, sub patronajul Primăriei Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură Arad.