Special Events

5 oct., 16:30 | Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad
Excepția culturală sau de ce nu vrem ca Pinocchio să se înece, o conferință susținută de Corina Șuteu

Termenul de „excepție culturală” este un concept politic al anilor ‘80, a cărui revenire în aria publică europeană s-a petrecut în anii ‘90 și 2000 cu prilejul reluării  negocierilor Tratatului de liber schimb între Europa și SUA. Cum a luat naștere acest concept, cine „l-a inventat”, ce consecințe benefice are el asupra supraviețuirii diversității culturale, de ce este mereu filmul pe masa negocierilor comerciale între SUA și Europa – sunt câteva dintre întrebările pe care le va adresa conferința.

[Imagine: “Daddy Daddy” de Maurizio Cattelan]

 

7 oct, 16:00 | KF Arad
Ce este notorietatea într-o lume în care fiecare poate fi faimos pentru 15 minute
Într-o conversație liberă, Corina Șuteu, Mona Nicoară, Mihai Chirilov și invitații festivalului vor discuta despre cine, de ce, cum te face să devii celebru, dacă e același lucru să fii de notorietate sau să fii faimos, dacă mai există notorietate în lumea de azi și dacă hiperbola comunicării n-a ucis de fapt însăși noțiunea de celebritate.

 

7 Octombrie, fARAD la Cinema Grădiște
Printre noutățile acestei ediții se numără proiecțiile de la Cinematograful Grădișteuna dintre sălile de film relansate în 2017 la inițiativa Primăriei Municipiului Arad.

 

7 oct., 21:30 | Cinema Arta & Cafeneaua Literară Joy’s

ABBA este unul dintre primele documentare care s-au putut vedea în România la cinematograf, pe ecran mare. Filmul este un hibrid construit în jurul unui pretext ficțional — un interviu constant ratat și amânat cu un DJ local — care permite urmărirea întregului turneu al trupei prin Australia, într-un moment de vârf al carierei cvartetului, dar și a isteriei fanilor care îl înconjoară — 1977.

Proiecție specială urmată de petrecerea de închidere.