În luna mai 2022 am lansat Club fARAD, un preambul al Festivalului internațional de film documentar cu același nume, prin care vom relua lunar la Cinema Arta din Arad o serie dintre titlurile importante ale edițiilor trecute ale Festivalului internațional de film documentar fARAD.

Nu întâmplător, am ales pentru lansarea Club fARAD proiecția documentarului Maidan. În urmă cu opt ani, la prima ediție a fARAD, care a avut ca temă „Revoluția“, documentarul lui Sergei Loznitsa, care prezintă mișcarea pro-democrație din Ucraina anilor 2013-2014, cunoscută sub denumirea de Revoluția Portocalie, a făcut parte din selecția festivalului. 

“Prin Club fARAD ne propunem să avem o prezență constantă în cinematografele arădene, iar prilejul de a proiecta Maidan în contextul actual este unul care merită folosit, deoarece acest film redemonstrează importanța cinematografiei în reflectarea documentară, profund tulburătoare, a istoriei recente” declară Corina Șuteu, președintele fARAD.

Urmăriți în această pagină programul Club fARAD, care va avea loc în ultima zi de vineri din fiecare lună, la Cinema „Arta“ din Arad.

În august suntem în pauză, dar vă așteptăm între 7-11 septembrie a cea de-a noua ediție a Festivalului fARAD cu un program special dedicat documentarului de investigație.

Club fARAD este organizat de Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, în parteneriat cu Insula 42 (fostă Asociația Film ETC).

Accesul la proiecții este gratuit.