Echipa

Asociația Film ETC. este o organizație non-profit ce și-a propus sprijinirea dezvoltării și promovării industriilor culturale și acompanierea profesionalizării sectorului cultural. Asociația Film ETC. și platforma sa informală Romanian Film Initiative (RFI) au fost lansate în toamna anului 2012 de Corina Șuteu, Mihai Chirilov și Oana Radu, echipa care a inițiat și organizat Festivalul de film românesc din New York începând cu anul 2006, pentru a asigura continuarea și dezvoltarea acestuia. Cu anvergură internațională încă de la primul proiect, Asociația Film ETC. s-a poziționat în scurt timp ca un important actor în sectorul cinematografic din România, printre proiectele și programele inițiate de aceasta numărându-se, alături de Festivalul de film românesc de la New York - „Making Waves”, Festivalul de film documentar fARAD lansat în 2014, multiple ateliere adresate specialiștilor din industrie, proiecte de consultanță pentru industria de film și sectorul cultural din România. Asociația Film ETC. continuă, totodată, misiunea și activitatea Asociației ECUMEST, care a activat în țările Europei de est între 1998-2008, printre proiectele căreia s-a numărat programul Policies for Culture, organizat în partneriat cu Fundația Culturală Europeană, care a susținut un demers de dezvoltare participativă a politicilor culturale în țările Europei de sud-est.

Centrul Municipal de Cultură Arad este un serviciu în subordinea Primăriei Municipiului Arad dedicată îmbogățirii vieții culturale a orașului Arad și promovării sale ca un oraș european, un oraș păstrător al tradiției și în același timp deschis către noutate și experiment. Prin acțiunile sale, CMCA urmărește atât promovarea culturii arădene pe plan național și internațional, cât și facilitarea accesului direct al publicului arădean la diverse forme de manifestare culturală.

111 Film este o companie de producție de film, cu peste șase scurt metraje la activ, precum și o gamă variată de evenimente de educație și promovare cinematografică. Printre cele din urmă se numără, alături de fARAD, Filme după gratii – proiecții în penitenciare, Production Hub – Atelier de producție de film, Dependent de Film – atelier de educație cinematografică sau GoBucharest – atelier de educație vizuală pentru adolescenți.

Echipa festivalului
Președinte festival: Corina Șuteu
Director artistic: Mona Nicoară
Producător general: Oana Radu
Consultant programare: Mihai Chirilov
Coordonator producţie: Eugen Matei Lumezianu
Coordonator Laborator fARAD: Mirona Radu
Coordonator comunicare: Oana Furdea
Print traffic: Ștefan Bradea
Subtitrări: Ligia Soare
Coordonatori proiect/CMCA: Ramona Crețu, Mirela Serb, Ioan Brădean
Coordonator voluntari: Mihnea Rareș Hanțiu
Identitate vizuală: Călin Man | kinema ikon
Design: Andrei Pastuhov
Trailer: Diana Rădulescu
Foto: Ciprian Hord

Voluntari: Mulțumim entuziaștilor voluntari ai fARAD 5: Cătălin Alb, Katharina Ammann, Ada Bota, Larisa Ciontoș, Cătălina Creștin, Sandra Cuș, Teo Danciu, Patrik Doboș, Philip Găicean, Adaliana Giudici, Ioana Groza, Ariana Harșani, Ioana Ionescu, Tudor Jula, Bogdana Knapik, Eric Manta, Cristina Moroșan, Bia Negrilă, Larissa Oprea, Oana Palcu, Carina Pîrva, Daria Roman, Dragoș Sferdianu, Ale Stache, Monica Tămaș, Alexandra Undis.