Evenimente speciale

Programul proiecțiilor e completat la cea de-a zecea ediție de o serie de evenimente conexe, care marchează și colaborarea cu două organizații timișorene reputate.

Acestea includ o expoziție dedicată afișelor legendarului designer american Milton Glaser, realizată în colaborare cu TypopassageTM, un micro-muzeu timișorean dedicat designului grafic și artei tipografice, care va avea loc în spațiul public din Arad. Glaser este, totodată, protagonistul deschiderii oficiale fARAD 10. Proiectat în prezența regizoarei Wendy Keys, documentarul "Milton Glaser: To Inform and Delight" explorează viața și opera artistului căruia îi datorăm iconicul design, recognoscibil la nivel global, al logo-ului „I Love New York”.

Colaborarea cu Librăria La Două Bufnițe din Timișoara include atât o librărie pop-up deschisă în foaierul de la Cinema Arta, cât și o discuție online din seria Saloanelor Insula 42 dedicată intersecției dintre documentar și literatură.

gală a documentarului românesc, prilejuită de inițiativa fARAD de a organiza, în premieră absolută, un Top Ten al celor mai bune producții de gen din România de după 1989, va marca închiderea fARAD 10.