Cea de-a opta ediție a Festivalului internațional de film documentar fARAD va avea loc între 2 și 5 septembrie, propunând o selecție de titluri reunite sub tema „Libertate”. Evenimentul se va desfășura la Sala mare a Cinema Arta din Arad.

"Concentrându-se pe explorarea noțiunii de libertate, selecția din acest an include șapte documentare ce surprind eforturile oamenilor de a se elibera de forțele represive care le afectează existența – fie că încearcă să se elibereze de politicile de stat tiranice sau să evadeze de sub opresiunea tradiționalistă, să se exprime pe ei înșiși în moduri diferite sau să aleagă traiul retras în sălbăticie pentru a găsi liniștea interioară, inspirația sau vindecarea de traume individuale, căutarea libertății și importanța alegerii personale, indiferent de prețul plătit, sunt ceea ce ne ajută să mergem mai departe și să ne păstrăm umanitatea." - Dimitris Kerkinos, director artistic

„Suntem în plin proces de transformare a societății omenești, așa cum o știam, și este cu atât mai vital să vedem arta ca pe o reinterpretare plină de sens a acestei transformări. Documentarele sunt, dintr-o astfel de perspectivă, forme artistice de neînlocuit”, afirmă Corina Șuteu, președintele fARAD.

Cele șapte filme din selecție vor putea fi vizionate la sala mare de la Cinema Arta din Arad, cu participarea specială a regizorilor Marianna Kakaounaki (Grecia), Nikolaj Møller (Danemarca), Bogdan Pușlenghea și Ovidiu Zimcea (România):

 

Toate proiecțiile au loc la Sala mareCinema Arta (Str. Vasile Alecsandri nr. 2, Arad) - Consultați regulile de acces

Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervări la adresa rsvp@farad.ro sau la numărul de telefon 0734-662-635 și este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Conceptul original și grafica afișului fARAD 8 îi aparțin lui Ovidiu Hrin, art director și artist multidisciplinar din Timișoara. Ovidiu a studiat arhitectura și design-ul comunicațional. A susținut cursuri și workshop-uri în Europa, e fondatorul Synopsis(media) și este membru al Type Directors Club New York, American Institute of Graphic Arts și al Graphis International. Creațiile sale au obținut premii prestigioase în întreaga lume: European Design Awards, European Logo Design Awards, Golden Bee Global Design Biennial, Graphis Design Awards etc.