Program

Ediție specială, gândită într-un format mai intim și mai restrâns, fARAD 7 prezintă publicului o selecție de filme românești, reunite sub tematica Acasă.

„Într-un an atât de special în care cuvântul de ordine a fost #stayhome, fARAD a decis, și el, să "stea acasă”. Motivele nu țin neapărat de pandemie și de siguranță, ci de calitatea, varietatea și pedigree-ul festivalier al noilor documentare românești. Altfel spus, e o ediție reconfigurată domestic și dedicată exclusiv producțiilor autohtone și temelor fierbinți din realitatea noastră recentă. Nu întâmplător, filmul din deschidere se cheamă Acasă, My Home - dar dincolo de multipremiatele documentare cu tentă socială și impact internațional (Lemn și Profu’), există loc și pentru mici povești de viață și istorii personale (Totul nu va fi bineCasa cu păpușiSuperhombre și Totul pentru Riana), ultimele trei fiind incubate în chiar laboratorul festivalului. Cu un asemenea catalog de filme, fARAD-ul își permite să stea acasă - voi însă ați face bine să ieșiți din casă și să le vedeți la cinema.” - Mihai Chirilov

În încheierea fARAD 7, vă invităm să redescoperiți o proiecție de arhivăApa ca un bivol negru, un film-eseu despre inundațiile din primăvara anului 1970. 

fARAD 2020 este unul dintre puținele evenimente din România care dorește să reafirme importanța relației directe între spectator și experiența artistică, acordând un loc meritat documentarului românesc, notează Corina Șuteu, președinte și co-inițiator al festivalului. 

Ne bucură faptul că o parte dintre realizatorii filmelor selectate în cadrul fARAD 7 ni se vor alătura la Arad: Monica Lăzurean-Gorgan (regizor și producător), Lucian Mircu, Mircea Gherase, Mihai Dragolea (regizori) și Horia Colibășanu, protagonistul documentarului Superhombre. Îi puteți întâlni și adresa întrebări în cadrul sesiunilor Q&A de la finalul proiecțiilor. 

 

Toate proiecțiile au loc la Cinema Arta (Str. Vasile Alecsandri nr. 2) și Cinema Grădiște (Str. Petru Rareș nr. 25).

Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervări la adresa rsvp@farad.ro sau la numărul de telefon 0257/280526 și este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Vă rugăm să respectați normele de distanțare fizică în incinta Cinema Arta și Cinema Grădiște!