TREI SCURT METRAJE DE LAUREN GREENFIELD: Copiii & Banii | Cea mai tare seară | Magic City

FOCUS LAUREN GREENFIELD
PREMIERĂ ROMÂNIA

Copiii & Banii
(Kids + Money)
SUA, 2008, 33’ 

Lauren Greenfield revine în Los Angeles-ul natal pentru a lua pulsul unei generații formate în principiile supraconsumului și materialismului ostentativ. Crescuți în contextul de sărăcie și bogăție extreme care caracterizează metropola americană, adolescenți veniți din toate păturile sociale vorbesc cu franchețe despre relația lor cu banii. Această serie de portrete surprinde o tristă evoluție: o copilărie ahtiată după bani este o contradicție în termeni.

Cea mai tare seară
(Best Night Ever)
SUA, 2012, 7’

Revenind la Las Vegas – unul dintre locurile favorite ale regizoarei și un punct cheie și în filmul Regina de la Versailles – Lauren Greenfield realizează acest scurt documentar despre “Marquee”, unul dintre cele mai profitabile cluburi de noapte din America, unde clienții cheltuie de regulă mii de dolari într-o singură noapte.

Magic City
SUA, 2015, 27’

Cunoscut ca mult mai mult decât un club de striptease, “Magic City” este locul care atrage deopotrivă rapperi ce încearcă să se lanseze și dansatoare în cautare de faimă și bani.Sâmbătă, 25 nov., 15:00, Cinema Arta, Arad