Participă la atelierul Citizen Designer, unde accentuăm importanța responsabilității sociale ca piatră de temelie a designului grafic! Implică-te în exerciții practice care îmbină estetica cu etica, subliniind rolul designului ca motor al schimbării sociale. Învață cum îți poți dezvolta practica și procesul creativ prin incorporarea valorilor sociale.
Perioada: 17-21 mai
(vineri, 17 mai, 14:30-17:30 // sâmbătă, 18 mai, 10-13 & 14:30-17:30 //
luni, 20 mai, 10-13 & 14:30-17:30 // marți, 21 mai, 10-13)
Atelierul este precedat în 17 mai, de la ora 11, de o conferință susținută de Mirko Ilić și Ovidiu Hrin
Locul desfășurării: UNArte – Departamentul Design
(Calea Griviței 28, Sala 20, Design Grafic)
Atelierul este deschis studenților din anii terminali și tinerilor graficieni. Cei interesați sunt rugați să trimită până la data de 11 mai portofoliul și o scrisoare de intenție pe adresa atelier [at] insula42.ro, selecția urmând a fi anunțată în data de 13 mai. Participarea la atelier este gratuită.
Mirko Ilić este o figură renumită în sfera mondială a designului grafic și colaborator de lung termen al lui Milton Glaser. Prin studioul său de creație din New York York a realizat de la publicații și identități până la postere, în mare parte în Statele Unite, dar și pe plan internațional. Creațiile sale de design și ilustrație sunt incluse în colecțiile Muzeului de Artă Modernă din New York și ale Muzeului de Artă Modernă din San Francisco. Mirko Ilić este totodată inițiatorul și curatorul expoziției itinerante de poster TOLERANCE POSTER SHOW, care prezintă din 2017 designeri din întreaga lume interesați de design ca formă de activism. A fost, de asemenea, profesor la Școala de Arte Vizuale din New York. https://mirkoilic.com
Născut în 1977 la Timișoara, Ovidiu Hrin este un graphic designer timişorean, fondator al studioului Synopsis (activ din 2001) și curator al muzeului de artă tipografică TypopassageTM (începând cu 2011). Susține conferințe și coordonează ateliere de design grafic şi de caligrafie. Este o prezență constantă în cadrul bienalelor, expozițiilor și în paginile publicaţiilor de design internaționale. Deține numeroase distincții internaționale acordate de bienale și concursuri de design grafic. Este membru al organizațiilor profesionale AIGA, Type Directors Club și Graphis, SUA. www.facebook.com/ovidiu.hrin | www.instagram.com/ovidiu_hrin
Atelierul se derulează în cadrul proiectului I ❤ DOC, un spin-off al celei de-a 10-a ediții a Festivalului Internațional de Film Documentar fARAD ce aduce în dialog două demersuri de recuperare și promovare a excelenței în artele vizuale: expoziția de afișe originale Milton Glaser: Art is Work (act II), curatoriată de Ovidiu Hrin (TypopassageTM) și găzduită între 16 mai – 2 iunie de Amzei Creative Corner și Top 10 documentare românești post-1989 (votate de comunitatea fARAD cu prilejul ediției aniversare) (ARCUB Gabroveni, 17-20 mai).
I ❤ DOC este produs de Insula 42 în colaborare cu TypopassageTM și în parteneriat cu ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București, The Institute și Universitatea Națională de Arte București. Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Cu sprijinul Dacin Sara.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.