Despre fARAD

Un festival de film documentar original în peisajul național și regional, fARAD explorează diverse forme cinematografice de reprezentare a realității, propunând publicului filme documentare, hibride și experimentale recente, recunoscute în marile festivaluri internaționale.

Organizat de o echipă cu experiență care include programatori și producători ai festivalului de film românesc din New York, Making Waves, și ai Festivalului Internațional de Film Transilvania, fARAD este dedicat educării prin imagine a publicului, dar și revitalizării interesului pentru filmul de artă.

fARAD a fost lansat în 2014 la inițiativa Corinei Șuteu, președintele festivalului, și a Film ETC., în colaborare cu Centrul Municipal de Cultură Arad. Festivalul se află sub patronajul Primăriei Municipiului Arad și este produs și curatoriat de Asociația Film ETC. (producător general Oana Radu și consultant programare Mihai Chirilov), în parteneriat cu 111 Film (Eugen Lumezianu). Co-fondator: Mona Nicoară. Începând cu ediția 2019, directorul artistic al festivalului este Dimitris Kerkinos. 
Ediția 2020 a fARAD este realizată cu sprijinul Groupama Asigurări, al Uniunii Cineaștilor din România (UCIN) și al DACIN-SARA.

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului de film documentar fARAD se va desfășura între 24-26 septembrie 2020, reunind sub tematica Acasă o selecție a unora dintre cele mai recente documentare românești.

Rămânem conectați (și) online, unde vă propunem o dezbatere live cu Dimitris Kerkinos și Mihai Chirilov, despre rolul documentarului și al festivalurilor de film documentar în contextul actual. Moderator: Corina Șuteu. Evenimentul este prezentat în parteneriat cu Insula 42.

Tot în format online continuă și Laboratorul fARAD, ediția 5. Trei proiecte aflate în diferite stadii de dezvoltare au fost invitate în acest an să fie discutate împreună cu mentorii festivalului. Mai multe detalii aici.