Expoziție de afișe MILTON GLASER: ART IS WORK

Între 22 noiembrie și 5 decembrie, vă invităm să descoperiți expoziția de afișe MILTON GLASER: ART IS WORK, un eveniment special în cadrul celei de-a 10-a ediții a fARAD. Inițiată de TypopassageTM și curatoriată de designerul Ovidiu Hrin, expoziția reunește o selecție de afișe realizate de Milton Glaser de-a lungul carierei sale, prezentate într-un format inedit, accesibil publicului larg, într-o instalație în aer liber montată pe platoul din fața Palatului Administrativ din Arad. Expoziția este realizată cu sprijinul Mirko Ilić Corp., New York.

Expoziția marchează deschiderea Festivalului fARAD 10 și va fi inaugurată de un tur ghidat de curatorul expoziției, Ovidiu Hrin, care va avea loc pe 22 noiembrie de la ora 16:00. 

În continuarea acestui tur, la Cinema Arta, începând cu ora 19:00, va fi proiectat filmul de deschidere al fARAD 10, Milton Glaser: A informa și a delecta, urmat de o sesiune Q&A cu Wendy Keys, regizoarea filmului, și cu Ovidiu Hrin.

Afișele lui Milton Glaser aduc arta și măiestria grafică în peisajul cotidian, re-conectând pentru câteva clipe trecătorul grăbit la emoția frumosului, descoperită în munca desăvârșită, în abordarea umanistă a artistului, în bucuria formelor și culorilor, în umorul inteligent și în ideile geniale. Dincolo de spectacolul vizual al lucrărilor, expoziția ne provoacă să reflectăm asupra impactului pe care orice lucrare realizată cu dedicare și pasiune îl poate avea asupra fiecăruia dintre noi.

Milton Glaser (1929-2020, New York, SUA) a fost una dintre cele mai armonioase voci ale designului grafic din secolul XX, care a îmbogățit și a influențat profund evoluția designului și a limbajului vizual. Atenția și grija pe care Milton Glaser o dedică fiecărei lucrări întruchipează convingerea sa că designul este, în esență, un act civic și umanist, menit binelui. Prin delicatețea culorii, grația formei, dragostea pentru desen, pasiunea pentru litera tipografică și simțul umorului, Glaser intrigă, încântă și comunică mesaje puternice și universale menite să încurajeze oamenii spre o conectare mai profundă cu lumea din jur. Prețioasa moștenire vizuală lăsată în urmă de graficianul american cuprinde o varietate de abordări grafice, în diferite discipline, precum: identitate vizuală, grafică de carte, design de obiect, ambiental și de afiș. În rândul celor mai cunoscute lucrări se numără iconicul logo pentru campania “I ♥︎ NY”, sigla DC Comics și posterul psihedelic cu profilul muzicianului Bob Dylan. 

Tot din seria de evenimente dedicată designului grafic, fARAD găzduiește anul acesta și un atelier de afiș pentru elevi și studenți ai instituțiilor de profil din Arad. Atelierul va fi coordonat de asemenea de Ovidiu Hrin și este realizat cu sprijinul partenerului nostru – Asociația Doar Mâine, care ne-a pus la dispoziție cu multă generozitate spațiul de desfășurare.

 

22 nov. - 5 dec., Platoul din fața Primăriei Arad
Miercuri, 22 nov., 16:00: Tur ghidat cu designerul Ovidiu Hrin
Accesul este liber