I LOVE DOC: Gala celor mai bune documentare românești

Anul acesta fARAD împlinește 10 ani. Pare puțin, deși festivalul a trecut deja prin câteva cicluri de viață, reinventându-se mereu.

Pentru această aniversare, am lansat o invitație către comunitatea fARAD dezvoltată de un deceniu încoace de a face o ierarhie ad-hoc a celor mai bune 10 documentare românești post-’89. Voturile au fost acordate de către cineaștii care au participat la fARAD cu filme în program sau ca mentori și participanți în laboratorul festivalului. 

Top-ul va fi dezvăluit în cadrul galei I ♥️ DOC: Gala celor mai bune documentare românești post-’89, în închiderea fARAD 10.

Moderator al Galei va fi Mihai Chirilov, co-fondator fARAD, ceea ce promite o seară pe cât de informală, pe atât de nonconformistă. Vor fi prezenți alături de noi regizori consacrați, documentariști aspiranți, personalități intelectuale din Timișoara și Arad și, mai ales, publicul orașului, care crește de la an la an. Printre invitați se numără Adriana Babeți, Cătălin Lazurca, Mircea Mihăieș și Vasile Popovici.
 
Închidem un ciclu doar atât cât să înceapă un altul, cu satisfacția că documentarul a fost, iată, acum un deceniu, o alegere foarte inspirată pentru relansarea cinematografelor de artă din Arad!


Duminică, 26 nov., 18:30
Cinema Arta (Str. Vasile Alecsandri nr. 2)
Accesul la gală este liber, în limita locurilor disponibile. Recomandăm sosirea cu 15 minute înainte.